Nederlands Film Festival 2015

 

 

 

 

Bekijk de foto's:

Première J. Kessels Een film van Erik de Bruyn. Woensdag 23 september, Beatrix Theater Utrecht
Première Paradise Trips Een film van Raf Reyntjens. Donderdag 24 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Blok korte films: Dos Santos, Noorderzon, Home Suite Home, Passage, Klem en Hotwax Vrijdag 25 september, TivoliVredenburg Utrecht
Hoyte van Hoytema Vrijdag 25 september, TivoliVredenburg Utrecht
Expositie kleding van Jany Temime Zaterdag 26 september, Stadhuis Utrecht
Première The Paradise Suite Een film van Joost van Ginkel. Zaterdag 26 september, TivoliVredenburg Utrecht
Onthulling Gouden tegels van Gouden Kalf winnaars 2014. Maandag 28 september, Vinkenburgstraat Utrecht
The Ultimate Binge Wereldrecordpoging binge-watching. Maandag 28 september, in de kas op De Nuede Utrecht
NFF feliciteert René Mioch 30 jaar filmprogramma’s op televisie. Maandag 28 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Wilde Mossels Een film van Erik de Bruyn. Maandag 28 september, Rembrandt Utrecht
Première De Grote Zwaen Een film van Max Porcelijn. Woensdag 30 september, Rembrandt Utrecht
Gala van de Nederlandse Film Uitreiking van de Gouden Kalveren 2015. Vrijdag 2 oktober, Beatrix Theater Utrecht

 

Synopsis

 


J. Kessels
J.KESSELS, het ongelofelijke filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans maakt met zijn favoriete personage J. Kessels. In opdracht van een onbekende rijden ze van Tilburg in een Amerikaanse oldtimer naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikandellenkoning. Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door hardnekkige pre-masturbatante dromen over Brigit, het meisje uit de Snackbar van Ooit. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak: Makkelijk gevonden maar hoe kom je er vanaf?

Paradise Trips
Buschauffeur Mario heeft zijn hele carrière gepensioneerden naar het warme zuiden gebracht. Aan de vooravond van zijn eigen pensioen moet de conservatieve man tegen zijn zin een kleurrijke bende jongeren naar een festival in Kroatië rijden. Dreadlocks, blowers, anarchisten; hij moet er niets van hebben. Natuurlijk verloopt de rit in dit tragikomische drama niet zoals de norse Mario gepland had. Conflicten met zijn passagiers laaien al snel op. De chauffeur wordt bovendien keihard geconfronteerd met zijn eigen vooroordelen - en met zijn verloren zoon.

Blok Korte Films
DOS SANTOS
We zien een man boven de wastafel zijn hoofdhaar scheren, in opdracht van een dealer een junk doodschieten, op een viaduct drugs gebruiken en bij zijn moeder een bad nemen. Dan laat hij zich gewillig arresteren. Maar is hij wel de moordenaar? Wat is zijn motief? Wie is de man die hem in de gevangenis bezoekt? De intens gefilmde handelingen - het scheren, het baden, het laten arresteren - ogen als devote rituelen. Een gestileerd moordmysterie naar een waargebeurd verhaal.

NOORDERZON
Een lusteloos ogende man hakt na zijn zestigste verjaardag de knoop door: hij vertrekt. Een afscheidsbriefje voor zijn vrouw is al geschreven en de tassen zijn gepakt. Hij verlaat zijn echtgenote en hun gezapige leven in een rustige buitenwijk. Maar nét als hij nog een laatste glas water in zijn keuken drinkt, komt zijn nietsvermoedende vrouw binnen. Dan blijkt zijn voorgenomen vlucht opeens complexer dan gedacht. Drama dat, in luttele minuten en met minimale inzet van dialoog, de innerlijke strijd van een man glashelder neerzet.

HOME SUITE HOME
Voor de meeste mensen betekent een hotelbezoek vakantie. Even lekker weg van huis. Zo niet voor hotelinspecteur Ludwig die al dertig jaar lang iedere ochtend in een ander hotel wakker wordt, en hotelbedden en inwisselbare kamers als zijn thuis ziet. Vanuit zijn ivoren toren van roomservice en wake-up calls is hij het contact met de werkelijkheid verloren. Totdat hij tijdens een overnachting in Parijs een jonge collega ontmoet. Tragikomedie over een afgestompte man die wel een wake-up call in zijn eigen leven kan gebruiken.

PASSAGE
Als Rick wordt gebeld door Frank is de rangorde duidelijk. Rick voert uit wat Frank beveelt. Dit keer moet hij een zekere Jason uit de boksschool ophalen en naar een verlaten amfitheater brengen. Dan blijkt het de bedoeling te zijn dat Rick zijn hitman wordt. De intiem babbelende bokser - ook nog eens behept met historisch besef van de beladen plek - maakt het hem niet makkelijk. Maar hiërarchie schept verplichtingen. De verplichting wordt beloond.

KLEM
Een getrouwd stel van middelbare leeftijd hangt ondersteboven in hun gecrashte auto langs de kant van een afgelegen, idyllisch weggetje. De vrouw weet zich met moeite te bevrijden uit het wrak, maar het been van haar echtgenoot zit moervast. Ondertussen lijkt het er niet op dat hulp onderweg is. In deze benarde situatie blijkt al snel dat hun relatie de nodige slijtageplekken vertoont. Drama met komische elementen, waarin een relatie, op één locatie, tot het uiterste op de proef wordt gesteld.

HOTWAX
Harry is een goede echtgenoot, een prima vader en een beschaafd ogend mens in een perfect gesneden pak. Juist dit heerschap wordt door twee rivaliserende criminelen ingehuurd om de ander, vanwege een conflict, een kopje kleiner te maken. Harry is namelijk óók een meedogenloze moordenaar. In dit droogkomische drama rijdt Harry naar de carwash, zijn territorium. Onder het blauwe licht en het witte schuim voert hij zijn programma uit; het enige programma dat geen strepen achterlaat.


The Paradise Suite
Deze rauw-poëtische mozaïekvertelling vervlecht de verhaallijnen van verschillende personages die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken en ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels: Zweeds, Afrikaans, Bulgaars, Bosnisch en Servisch. Liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren.

De Grote Zwaen
Zwart-humoristische misdaadfilm over een Amsterdamse schrijver met matig succes en grootse pretenties, die het mikpunt wordt van een klopjacht. Het is eind jaren negentig en Gerard F. Zwaen zit in een lastig parket. Hij ligt in een scheiding, zijn laatste boek wordt niet serieus genomen en hij heeft grote geldproblemen. Aan de financiële nood komt op slag een einde als Zwaen een tas met geld aantreft op de plek waar zijn brave boekhouder koelbloedig is omgebracht. Hij steelt de tas. Eén zorg minder, maar al snel heeft de schrijver drie kleurrijke heren op de hielen: een Rijksrechercheur, een hasj-importeur en een corrupte FIOD-rechercheur.

Wibi Soerjadi
Concertpianist Wibi Soerjadi staat op een belangrijk punt in zijn leven. Aan de ene kant is er het grote pianotalent dat zichzelf wil vernieuwen. Met Franz Liszt als voorbeeld ontwikkelt hij een revolutionaire manier om zijn klassieke muziek uit te voeren. Daarnaast draagt hij bij aan een dance-nummer dat een hit wordt. Aan de andere kant is er de familieman die terugkeert naar zijn ouderlijk huis en zich geconfronteerd ziet met het verleden. Zijn vader worstelt met de ziekte van Alzheimer. In dit portret realiseert Soerjadi zich dat dit zijn meest emotionele jaar kan worden.

Volgens Jacqueline
Het vrouwelijke antwoord op de tragikomische dramaserie Volgens Robert die in 2013 werd uitgezonden. In de eerste reeks kampte huisarts Robert Finkelstein met een midlifecrisis. Hij werd na een huwelijk van vijfentwintig jaar door zijn echtgenote Jacqueline het huis uitgezet, nadat hij haar had geslagen. Vervolgens ging hij in therapie. In de tweede reeks volgen we Jacqueline, die afscheid neemt van haar huwelijk en daarmee ook van de vrouw die ze in die vijfentwintig jaar met Robert is geworden.

De Affaire
Twee onderzoeksjournalisten zijn de hoofdpersonen in deze dramaserie die in elke aflevering een bestaande, geruchtmakende affaire bij de kop neemt. Het gaat om zaken die de gemoederen nog steeds bezig houden, zoals de rol van Dutchbat bij de val van Srebrenica en de afluisterpraktijken van de Amerikaanse geheime dienst NSA. De twee journalisten proberen doofpotten te lichten en gaan als rechercheurs te werk in hun poging de onderste steen boven te krijgen. Daarbij krijgen ze regelmatig met vakmatige en persoonlijke dilemma’s te maken.

De Jacht
Misdaadserie over een speciale eenheid van de politie, die geleid wordt door een vrouwelijke rechercheur met de hulp van een mannelijke forensisch psychiater. Het duo is gespecialiseerd in de jacht op seriemoordenaars die niet passen binnen de traditionele gedragspatronen. De jonge inspecteur houdt zich niet altijd aan de regels en komt zelf geregeld in gevaarlijke situaties terecht. Nederlandse remake van de succesvolle Deense serie Den som dræber (Those Who Kill), die werd bedacht door misdaadauteur Elsebeth Egholm.

 

 

 

 

Première

 

Actueel »
Direct naar de meest recente foto's.

 

Overzicht »
Direct naar het premièreoverzicht.

 

 

Special

 

NFF2014 »

Fotoverslag van NFF 2014 

 

NFF2013 »

Fotoverslag van NFF 2013 

 

NFF2012 »

Fotoverslag van NFF 2012 

 

NFF2011 »

Fotoverslag van NFF 2011 

 

NFF2010 »

Fotoverslag van NFF 2010 

 

 

2 oktober 2015 »
Uitreiking van de Gouden Kalveren 2015 tijdens het Gala van de Nederlandse Film. In aanwezigheid van genomineerden en winnaars met o.a. Martijn Fischer en Georgina Verbaan. Foto's toegevoegd.

 

30 september 2015 »
Première De Grote Zwaen tijdens het Nederlands Film Festival NFF2015. In aanwezigheid van regisseur Max Porcelijn en cast met o.a. Peter van de Witte, Anniek Pheifer, Ruben van der Meer, Michiel Romeyn, Eva Duijvestein en Huub Smit. Premièrefoto's toegevoegd.

 

28 september 2015 »
Première Wilde Mossels tijdens het Nederlands Film Festival NFF2015. In aanwezigheid van regisseur Erik de Bruyn en cast met o.a. Frank Lammers, Fedja van Huêt, Frederik Blom en Angelique de Bruijne. Premièrefoto's toegevoegd.

 

NFF feliciteert René Mioch »
30 jaar filmprogramma’s op televisie. In aanwezigheid van René Mioch en familie. Foto's toegevoegd.

 

28 september 2015 »
Onthulling gouden tegels voor Beste acteur (Gijs Naber - AANMODDERFAKKER) en actrice (Abbey Hoes - NENA) 2014 op de Talent & Pro Filmboulevard. Tijdens het Nederlands Film Festival 2015. Foto's toegevoegd.

 

26 september 2015 »
Première The Paradise Suite tijdens het Nederlands Film Festival NFF2015. In aanwezigheid van regisseur Joost van Ginkel en cast met o.a. Sigrid ten Napel, Yootha Wong-Loi-Sing, Anjela Nedyalkova, Boris Isakovic en Jasna Djuricic. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2015 »
Première Blok korte films: Dos Santos, Noorderzon, Home Suite Home, Passage, Klem en Hotwax tijdens het Nederlands Film Festival NFF2015. In aanwezigheid van regisseurs en cast. Premièrefoto's toegevoegd.

 

24 september 2015 »
Première Paradise Trips tijdens het Nederlands Film Festival. In aanwezigheid van regisseur Raf Reyntjens en cast met o.a. Gene Bervoets, Jeroen Perceval, Noortje Herlaar en Marie-Louise Stheins. Premièrefoto's toegevoegd.

 

23 september 2015 »
Première J. Kessels. Opening van het Nederlands Film Festival. In aanwezigheid van regisseur Erik de Bruyn en cast met o.a. Fedja van Huêt, Frank Lammers, Ruben van der Meer en Romi van Renterghem. Premièrefoto's toegevoegd.

 

 

Historie

 

Gouden Kalveren 2014 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2014. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Gijs Naber en Abbey Hoes. 3 oktober 2014 tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2013 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2013. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Hadewych Minis en Marc van Warmerdam. 4 oktober 2013 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2012 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2012. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Reinout Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra. 5 oktober 2012 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2011 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2011. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Carice van Houten en Nasrdin Dchar. 30 september 2011 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2010 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2010. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Barry Atsma en Carice van Houten. 1 oktober 2010 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2009 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2009. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Martijn Lakenmeier en Rifka Lodeizen . oktober 2009 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2008 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2008. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Robert de Hoog. 3 oktober 2008 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

 

 

 

ArjoFrank Fotografie