Nederlands Film Festival 2012

 

 

 

Bekijk de foto's:
Première Nono, het zigzag kind Een film van Vincent Bal. Woensdag 26 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première Dark Blood Een film van George Sluizer. Donderdag 27 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première Bellicher: Cel Een film van Peter de Baan. Vrijdag 28 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première Mees Kees Een film van Barbara Bredero. Zaterdag 29 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première Het Meisje en de Dood Een film van Jos Stelling. Zaterdag 29 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première Silent City Een film van Threes Anna. Zondag 30 september, Pathé Rembrandt Utrecht
Première De Entertainer Een film van Cees Overgaauw. Zondag 30 september, Wolff City Utrecht
Onthulling gouden tegels Nasrdin Dchar en Paula van der Oest (in naam van Carice van Houten) onthullen hun tegels voor Beste acteur en actrice 2011. Maandag 1 oktober, Vinkenburgstraat Utrecht
Première The Domino Effect Een film van Paula van der Oest. Maandag 1 oktober, Stadsschouwburg Utrecht
ntr: Kort! 10 Kort films. Dinsdag 2 oktober, Stadsschouwburg Utrecht
Première MVIED The Battle Een film van Will Wissink. Woensdag 3 oktober, Pathé Rembrandt Utrecht
Gala van de Nederlandse Film Uitreiking van de Gouden Kalveren 2012. Vrijdag 5 oktober, Stadsschouwburg Utrecht

 

Synopsis

 


Nono, het zigzag kind
De dertienjarige Nono wil net zo'n goede speurder worden als zijn vader, de beste politie-inspecteur ter wereld. Maar omdat hij steeds in de problemen komt stuurt zijn vader hem twee dagen voor zijn bar mitswa naar zijn oom Sjmoel om volwassen te worden. Hoe moet Nono er nu achter komen wat het geheim van zijn verdwenen moeder is? En wat heeft zijn vader met de trouwe secretaresse Gaby? In de trein ontmoet hij onverwachts meester-inbreker Felix Glick, een oude kennis van zijn vader. Samen reizen ze naar de Franse Rivièra en treden binnen in een wereld van vermommingen, achtervolgingen, Franse chansons en de mysterieuze vrouw Zohara. Zal Nono, geholpen door zijn verbeeldingskracht, in deze uitbundige en ontroerende familiefilm alle raadsels oplossen? Naar het boek van de Israëlische schrijver David Grossman.

Dark Blood
De thriller draait om een Hollywoodkoppel dat met een rondreis door de woestijn hun ‘tweede huwelijksreis’ wil vieren. Wanneer hun auto het begeeft en ze in de droge, hete omgeving stranden, worden ze gered door Boy (Phoenix). Maar de jonge kluizenaar is niet van plan het echtpaar te laten gaan.

Bellicher: Cel
Hoe bestrijd je iemand die jouw identiteit gebruikt? Michael Bellicher is 's nachts getuige van een raadselachtig auto-ongeluk met fatale afloop. Na te zijn verhoord door de politie, wordt hij tot zijn stomme verbazing aangehouden. Waarom is niet duidelijk, maar alles wat Michael zegt lijkt zich tegen hem te keren. Hij wordt vervolgens overgebracht naar een politiebureau in het Westland, waar hij te maken krijgt met twee spijkerharde rechercheurs, een bizarre aanklacht en een advocate die hem niet gelooft. Daarom is het aan Bellicher zelf, om koortsachtig te zoeken naar antwoorden: wie heeft zijn identiteit gestolen en waarom? En hoe kan hij dat bewijzen? Na de vierdelige televisieserie rond het personage Michael Bellicher, gebaseerd op de boeken van Charles den Tex, keren in deze speelfilm diverse andere bekende figuren terug.

Mees Kees
Als Tobias’ juf met zwangerschapsverlof gaat, komt Meester Kees haar vervangen. Mees Kees is een stagiair die alles nog moet leren en hij haalt de gekste dingen uit om zijn klas geschiedenis of aardrijkskunde bij te brengen. Van moppen tappen tot Spider-Man kijken of op de tafels staan; niets is te raar. Het lukt Tobias door deze leuke lessen om zijn verdrietige thuissituatie een beetje te vergeten. De kleine jongen bloeit helemaal op. En ook de rest van de klas geniet erg van Mees Kees. Maar dan waarschuwt de strenge directrice dat de jonge leraar volgens de boekjes en vaste lesmethodes moet werken. Er komt bovendien snel een inspecteur die dat gaat testen. Kan Mees Kees wel zijn gekke, spontane zelf blijven én streng en volgens de regels lesgeven? Gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave.

Het Meisje en de Dood
De Russische arts Nicolai Borodinski keert na een halve eeuw terug naar het oude verlaten en vervallen hotel annex bordeel waar hij ooit zijn grote liefde ontmoette, de courtisane Elise. Hun kortstondige relatie was onmogelijk, maar maakte ontegenzeggelijk grote indruk op de arts. De reden van zijn terugkeer wordt duidelijk wanneer heden en verleden met elkaar versmelten. Het liefdesdrama speelt zich af aan het eind van de negentiende eeuw, de belle époque, nabij het Duitse achttiende-eeuwse slot Tannenfeld in Thüringen. Deze Nederlands/Duits/Russische coproductie is gebaseerd op een origineel script van regisseur Jos Stelling en Bert Rijkelijkhuizen, geïnspireerd door Poesjkin, Tsjechov en liefdesverhalen uit de poëtische eeuw, maar ook op begrippen als Sehnsucht, afscheid en eindigheid.

Gesneuveld
Vijfentwintig Nederlandse militairen vonden de dood tijdens de missie in Uruzgan. Andere missies volgden. Het is de taak van de afdeling bedrijfsmaatschappelijk werk van het Ministerie van Defensie familieleden als eerste te verwittigen wanneer hun zoon, dochter, broer of zus is omgekomen. Na Uruzgan is de afdeling alleen nog maar gegroeid. Robert Oey spreekt met een aantal afdelingsmedewerkers over de gevoelige maar belangrijke taak het slechte nieuws op een zo zorgvuldig mogelijke wijze over te brengen. Nabestaanden belichten hoe zij dat beslissende moment en het verlies van hun dierbare tot op heden hebben beleefd. Oey stelt niet de missie als zodanig aan de orde en moraliseert nergens. Met gepaste verstilling tekent hij hoogst persoonlijke ervaringen op die samen een intiem requiem voor de gevallenen vormen.

The Domino Effect
Wat gebeurt er als de economische crisis toeslaat? Op pijnlijke wijze wordt duidelijk dat de levens van mensen uit alle lagen van de samenleving en verspreid over de hele wereld meer met elkaar verbonden zijn dan je zou vermoeden. Minister of werkster, autohandelaar of taartenbakster, niemand is veilig. The Domino Effect vertelt een aantal verhalen over wat er gebeurt als het materiële vangnet wegvalt en geluk en welbevinden breekbaar blijken te zijn. Een mozaïekfilm over dromen en verlangens, de angst voor verlies en het belang van familie en liefde. De eerste opnamen gingen van start toen de kredietcrisis nog vers was, maar het onderwerp wordt steeds actueler. Gedraaid met een internationale cast en crew in vier werelddelen.

 

 

 

 

Première

 

Actueel »
Direct naar de meest recente foto's.

 

Overzicht »
Direct naar het premièreoverzicht.

 

 

Special

 

NFF2011 »

Fotoverslag van NFF 2011 

 

NFF2010 »

Fotoverslag van NFF 2010 

 

 

5 oktober 2012 »
Gala van de Nederlandse Film. Uitreiking van de Gouden Kalveren. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van Winnaars en genomineerden met o.a Hannah Hoekstra, Reinout Scholten van Aschat en Jos Stelling.

 

3 oktober 2012 »
Première Mijn Vader is een Detective: The Battle. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van regisseur Will Wissink en cast met o.a. Cees Geel, Ellen ten Damme en Jeronimo.

 

2 oktober 2012 »
Première ntr: Kort! 2012. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van regisseurs, scenaristen en cast met o.a. Anneke Blok en Christopher Parren.

 

1 oktober 2012 »
Première The Domino Effect. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van regisseur Paula van der Oest en cast mat o.a. Jelka van Houten en Robert de Hoog.

 

1 oktober 2012 »
Onthulling gouden tegels. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van Nasrdin Dchar en Paula van der Oest.

 

30 september 2012 »
Première De Entertainer. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van Paul de Leeuw.

 

30 september 2012 »
Première Silent City. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van regisseur Threes Anna en cast met o.a. Laurence Roothooft.

 

29 september 2012 »
Première Het Meisje en de Dood. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van regisseur Jos Stelling en hoodrolspeelster Sylvia Hoeks.

 

29 september 2012 »
Première Mees Kees. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van regisseur en cast/crew met o.a. Willem Voogd.

 

28 september 2012 »
Première Bellicher: Cel. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van regisseur en cast/crew met o.a. Daan Schuurmans, Anniek Pheifer en Tim Murck.

 

27 september 2012 »
Première Dark Blood. Tijdens het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van regisseur George Sluizer en cast/crew met o.a. George Aguilar.

 

26 september 2012 »
Première Nono, het Zigzag Kind. Openingsfilm van het Nederlands Film Festival NFF2012. In aanwezigheid van regisseur en cast met o.a. Jessica Zeylmaker, Thomas Simon en Fedja van Huêt.

 

 

Historie

 

Gouden Kalveren 2011 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2011. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Carice van Houten en Nasrdin Dchar. 30 september 2011 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2010 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2010. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Barry Atsma en Carice van Houten. 1 oktober 2010 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2009 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2009. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Martijn Lakenmeier en Rifka Lodeizen . oktober 2009 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2008 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2008. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Robert de Hoog. 3 oktober 2008 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

 

 

 

ArjoFrank Fotografie