Nederlands Film Festival 2014

 

 

 

 

Bekijk de foto's:

Première Bloedlink Een film van Joram Lürsen. Woensdag 24 september, TivoliVredenburg Utrecht
Bekendmaking Top 3 UPC Gouden Kalf beste Publieksfilm. Donderdag 25 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Platina Blues Een film van Threes Anna. Donderdag 25 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première 2/11 Het Spel van de Wolf Een film van Thomas Korthals Altes. Donderdag 25 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première In Jouw Naam Een film van Marco van Geffen. Donderdag 25 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Hollands Hoop Een serie van Dana Nechustan. Vrijdag 26 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Dummie de Mummie Een film van Pim van Hoeve. Zaterdag 27 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Bittersweet Een documentaire van Marieke Niestadt. Zaterdag 27 september, Wolff City Utrecht
Première Infiltrant Een film van Shariff Korver. Zaterdag 27 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Marco: De Weg Terug Een film van Denise Janzée. Zaterdag 27 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Zomer Een film van Colette Bothof. Zondag 28 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Brozer Een film van Mijke de Jong. Zondag 28 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première UKuntNogStemmen Een film van Emma Westermann. Zondag 28 september, TivoliVredenburg Utrecht
Onthulling gouden tegels Marwan Kenzari (WOLF) en Hadewych Minis (BORGMAN) onthullen hun tegels voor Beste acteur en actrice 2013. Dinsdag 30 september, Vinkenburgstraat Utrecht
Première A'dam & E.V.A. (2) Een serie van Norbert ter Hall. Dinsdag 30 september, TivoliVredenburg Utrecht
Première Aanmodderfakker Een film van Michiel ten Horn. Dinsdag 30 september, TivoliVredenburg Utrecht
Gala van de Nederlandse Film Uitreiking van de Gouden Kalveren 2014. Vrijdag 3 oktober, Utrecht

 

Synopsis

 


Bloedlink
Twee ex-gedetineerden bedenken in deze thriller een waterdicht plan voor de ontvoering van de 25-jarige rijkeluisdochter Laura Temming. Met deze kidnapping willen ze de slag van hun leven slaan. Als zij Laura op klaarlichte dag in een bestelbus meesleuren en vasthouden in een flat, starten al snel de onderhandelingen met Laura's vader over het losgeld. Dan verschuift de onderlinge machtsverhouding tussen Laura en haar kidnappers Rico en Victor en ontstaat de vraag wie nu eigenlijk dader is en wie slachtoffer.

Platina Blues
Bij de tekst en muziek van Thé Lau maakte schrijver, theatermaker en regisseur Threes Anna (v/h o.m. Dogtroep) een bijzondere film. Een unieke rauwe one shot (!) film van 40 minuten waarin geprojecteerde beelden, dans en theater zich vermengen om de associatieve nachtelijke reis door het onbekende te verbeelden.
Muzikale droomreis bij het gelijknamige muziekstuk van de ongeneeslijk zieke zanger Thé Lau. Terwijl de klok in het ziekenhuis tikt en de morfine begint te werken, slaat de angst voor de dood toe.

2/11 Het Spel van de Wolf
Hoeveel wist men in Den Haag al van de Hofstadgroep en Mohammed B. op het moment dat Theo van Gogh werd vermoord? En hoe adequaat reageerde de politiek? Een spannende reconstructie, bijna tien jaar na de terreurdaad.

In Jouw Naam
In Jouw Naam vertelt het verhaal van een perfect gelukkig echtpaar. Wanneer zij hun eerste kind verwachten kan hun geluk niet meer op. Maar wanneer het kindje kort na geboorte sterft, blijft het koppel achter met een onoverkomelijk verdriet.

Hollands Hoop
Fokke Augustinus, forensisch psychiater met een burn-out, erft het boerenbedrijf van zijn vader. Het blijkt een front voor een criminele organisatie en langzaam rolt Fokke in een noodlottige carrière als drugshandelaar.

Dummie de Mummie
De tienjarige Goos vindt in een 4000 jaar oude, tot leven gekomen mummie de grote vriend waarop hij zo lang op heeft gewacht. Op de boekenreeks van Tosca Menten gebaseerde familiefilm.
Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en er gebeurt nooit iets in het plattelandsdorp waar je woont. Dan zit er op een dag opeens een levende mummie op je bed. Wat doe je dan? Goos (Julian Ras) en zijn vader Klaas (Roeland Fernhout) besluiten om net te doen alsof Dummie hun Egyptische neefje met veel brandwonden is. Dat idee loopt uit op een heel stoer avontuur. Want Dummie moet natuurlijk mee naar school, maar mag nooit zijn magische scarabee kwijtraken. Als twee pestkoppen van de school er toch mee vandoor gaan, moet Goos laten zien hoeveel hij overheeft voor zijn nieuwe beste vriend!

Infiltrant
In dit indringende misdaaddrama, infiltreert een Nederlandse agent met Marokkaanse roots (Nasrdin Dchar) in een Marokkaanse drugsfamilie, en vindt daar een gevoel van verbondenheid die hij nog nooit heeft ervaren.

Marco: De Weg Terug
Iedereen kende Marco Bakker als geliefde operetteprins. Tot dat fatale ongeluk in 1997. Alles veranderde. Hoe moet je als mens verder? In dit intieme portret zien we hoe het Marco de afgelopen jaren privé en professioneel vergaan is en hoe de nasleep van het ongeluk zijn tol geëist heeft. Als gevolg van de imago schade die hij opliep, droogden Marco's opdrachten lange tijd op. Noodgedwongen verlieten hij en zijn vrouw Willeke van Ammelrooy het landgoed waar ze in hun welvarende tijd woonden en verhuisden een aantal keren. Tot ze uiteindelijk in hun huidige, eenvoudige twee-onder-een-kapwoning in Marco's geboortestad Beverwijk belandden.

Trippel Trappel: Dierensinterklaas
Geanimeerde familiefilm over de dierenvrienden Fretje, Takkie de wandelende tak en Kari de kanarie die net als alle mensen graag Sinterklaas willen vieren. Zullen zij op pakjesavond hun gewenste cadeautjes krijgen?

Zomer
Als de zestienjarige Anne tijdens een broeierige zomer verliefd wordt op een meisje, wekt dat weerstand op in haar omgeving. Coming of age-drama over groeipijnen en kiezen voor je eigen bestaan.

Brozer
Vervolg op BROOS, waarin vijf zussen een dramatische familiebijeenkomst meemaakten. Nu, vijftien jaar later, heeft één van hen ongeneeslijke kanker. De zussen staan elkaar bij tijdens het verdrietige proces.

U Kunt Nog Stemmen
Jim, Jamai, Dewi, Hind, Marieke, Yuli, Zosja, Joel, Bas en David. In één klap kende heel Nederland deze voornamen. Hoe kijken de allereerste Idols-finalisten terug op een tijd vol dromen en desillusies?

A´DAM & E.V.A. 2
Vervolg op het eerste seizoen van deze mozaïekvertelling waarin de stad Amsterdam de arena vormt van talloze kleine en grote ontmoetingen tussen bewoners die allen op eigen wijze zoeken naar verbinding.

Aanmodderfakker
Een 32-jarige lamzak ziet zichzelf door de ogen van een ambitieuze pubermeid. Tragikomedie over mannen die te lang jongens blijven en meisjes die te snel vrouw willen worden.

Hollywood Banker
In de jaren tachtig wordt de Nederlander Frans Afman de belangrijkste bankier van Hollywood en een van de machtigste mannen in de filmindustrie. Dochter Rozemyn reconstrueert wie haar vader was en wat hij mogelijk maakte.

 

 

 

 

Première

 

Actueel »
Direct naar de meest recente foto's.

 

Overzicht »
Direct naar het premièreoverzicht.

 

 

Special

 

NFF2013 »

Fotoverslag van NFF 2013 

 

NFF2012 »

Fotoverslag van NFF 2012 

 

NFF2011 »

Fotoverslag van NFF 2011 

 

NFF2010 »

Fotoverslag van NFF 2010 

 

 

3 oktober 2014 »
Uitreiking van de Gouden Kalveren 2014 tijdens het Gala van de Nederlandse Film. In aanwezigheid van genomineerden en winnaars met o.a. Gijs Naber en Abbey Hoes. Foto's toegevoegd.

 

30 september 2014 »
Première Aanmodderfakker. In aanwezigheid van regisseur Michiel ten Horn en cast met o.a. Gijs Naber, Roos Wiltink, Anniek Pheifer en Martijn Hillenius. Premièrefoto's toegevoegd.

 

30 september 2014 »
Première A'DAM &emp; E.V.A. 2. In aanwezigheid van regisseur Norbert ter Hall en cast met o.a. Eva van de Wijdeven, Teun Luijkx, Urmie Plein en Rick Paul van Mulligen. Premièrefoto's toegevoegd.

 

30 september 2014 »
Onthulling gouden tegels voor Beste acteur (Marwan Kenzari - WOLF) en actrice (Hadewych Minis - BORGMAN) 2013 op de Talent & Pro Filmboulevard. Tijdens het Nederlands Film Festival 2014. Foto's toegevoegd.

 

28 september 2014 »
Première U Kunt Nog Stemmen. In aanwezigheid van regisseur Emma Westermann en cast met Jamai Loman, Jim Bakkum, Hind Laroussi, Dewi Pechler, Marieke van Ginneken Zosja El Rhazi, Yuli Minguel, Joël de Tombe en Bas Nibbelke. Premièrefoto's toegevoegd.

 

28 september 2014 »
Première Brozer. In aanwezigheid van regisseur Mijke de Jong en cast met Adelheid Roosen, Lieneke Le Roux en Marnie Blok. Premièrefoto's toegevoegd.

 

28 september 2014 »
Première Zomer. In aanwezigheid van regisseur Colette Bothof en cast met o.a. Sigrid ten Napel, Jade Olieberg, Martijn Lakemeijer en Guido Pollemans. Premièrefoto's toegevoegd.

 

27 september 2014 »
Première Marco: De Weg Terug. In aanwezigheid van regisseur Denise Janzée, Marco Bakker en Willeke van Ammelrooy. Premièrefoto's toegevoegd.

 

27 september 2014 »
Première Infiltrant. In aanwezigheid van regisseur Shariff Korver en cast met o.a. Nasrdin Dchar, Walid Benmbarek, Rachid El Ghazaoui (Appa) en Betty Schuurman. Premièrefoto's toegevoegd.

 

27 september 2014 »
Première Bittersweet. In aanwezigheid van regisseur Marieke Niestadt en cast met o.a. Lucia Rijker en Diana Prazak. Premièrefoto's toegevoegd.

 

27 september 2014 »
Première Dummie de Mummie. In aanwezigheid van regisseur Pim van Hoeve en cast met o.a. Roeland Fernhout, Jennifer Hoffman en Julian Ras. Premièrefoto's toegevoegd.

 

26 september 2014 »
Première Hollands Hoop. In aanwezigheid van regisseur Dana Nechustan en cast met o.a. Marcel Hensema, Martijn Lakemeijer en Cynthia Abma. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2014 »
Première In Jouw Naam. In aanwezigheid van regisseur Marco van Geffen en cast met Lotte Verbeek. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2014 »
Première 2/11 Het Spel van de Wolf. In aanwezigheid van regisseur Thomas Korthals Altes en cast met o.a. Susan Visser, Johan Leysen, Merijn de Jong, Mike Reus, Lotje van Lunteren, Tijn Docter en Pierre Bokma. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2014 »
Première Platina Blues. In aanwezigheid van regisseur Threes Anna en Thé Lau. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2014 »
Bekendmaking van de Top 3 UPC Gouden Kalf beste Publieksfilm. De Nieuwe Wildernis, Hoe Duur was de Suiker, Soof. Tijdens het Nederlands Film Festival 2014. Foto's toegevoegd.

 

24 september 2014 »
Première Bloedlink. Opening van het Nederlands Film Festival. In aanwezigheid van regisseur Joram Lürsen en cast met Tygo Gernandt, Sarah Chronis en Marwan Kenzari. Premièrefoto's toegevoegd.

 

 

Historie

 

Gouden Kalveren 2013 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2013. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Hadewych Minis en Marc van Warmerdam. 4 oktober 2013 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2012 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2012. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Reinout Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra. 5 oktober 2012 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2011 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2011. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Carice van Houten en Nasrdin Dchar. 30 september 2011 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2010 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2010. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Barry Atsma en Carice van Houten. 1 oktober 2010 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2009 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2009. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Martijn Lakenmeier en Rifka Lodeizen . oktober 2009 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2008 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2008. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Robert de Hoog. 3 oktober 2008 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

 

 

 

ArjoFrank Fotografie