Nederlands Film Festival 2013

 

 

 

Bekijk de foto's:
Première Hoe Duur was de Suiker Een film van Jean van de Velde. Woensdag 25 september, Stadsschouwburg Utrecht
Zusjes Een TV serie van Dana Nechushtan en Anna van der Heide. Donderdag 26 september, Pathé Rembrandt Utrecht
48 minuten een Film van Raymi Sambo, Sjoerd de Bont, Hidde Simons, Fedor van Rossem, Jens Rijsdijk en Bart Termorshuizen. Donderdag 26 september, Pathé Rembrandt Utrecht
Onthulling gouden tegels Reinout Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra onthullen hun tegels voor Beste acteur en actrice 2012. Vrijdag 27 september, Vinkenburgstraat Utrecht
De Prooi een serie van Theu Boermans. Vrijdag 27 september, Stadsschouwburg Utrecht
Met Jou Heb Ik Geleerd een roadmovie Wilfred Evers. Zaterdag 28 september, Stadsschouwburg Utrecht
ntr: Kort! 2013 10 Korte films. Maandag 30 september, Stadsschouwburg Utrecht
10 Jaar Van God Los Een film van Pieter Kuijpers. Dinsdag 1 oktober, Pathé Rembrandt Utrecht
Overspel II Een TV serie van Frank Ketelaar en Albert Jan van Rees. Dinsdag 1 oktober, Wolff City Utrecht
Première Chez Nous Een film van Tim Oliehoek. Woensdag 2 oktober, Stadsschouwburg Utrecht
Gala van de Nederlandse Film Uitreiking van de Gouden Kalveren 2013. Vrijdag 4 oktober, Stadsschouwburg Utrecht

 

Synopsis

 


Hoe Duur was de Suiker
Hoe Duur was de Suiker vertelt het meeslepende verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith (Gaite Jansen) en haar lijfslavin Mini-Mini (Yootha Wong-Loi-Sing). Terwijl Sarith verbitterd raakt door het harde leven in de kolonie, krijgt Mini-Mini haar eigen kans op geluk. Kan en durft ze die te grijpen ten koste van haar meesteres? Hoe Duur was de Suiker is gebaseerd op de succesvolle roman van Cynthia Mc Leod. De film is geschreven en geregisseerd door Jean van de Velde, die eerder verantwoordelijk was voor Wit Licht en De Kleine Blonde Dood.
Sarith en haar zus Elza (Anna Raadsveld) groeien op in een plantersfamilie. Het is de tijd van de suikercultuur en de Boni-oorlogen in Suriname. Sarith is een jonge, levenslustige vrouw die met haar slavin Mini-Mini haar dagen doorbrengt op de plantage van haar vader. Wanneer haar grote liefde Nathan (Benja Bruijning) haar in de steek laat, is Sarith wanhopig op zoek naar zichzelf en de liefde. Terwijl haar zus Elza al snel trouwt met haar liefde Rutger (Yannick van de Velde), stort Sarith zich in de armen van verschillende mannen. Steeds verder raakt Sarith verwijderd van haar vrienden en familie, alleen haar slavin Mini-Mini blijft haar trouw. Ondertussen woedt er een heftige oorlog waardoor er veel onrust heerst op de plantages. Wanneer ze de goedaardige plantagehouder Julius (Kees Boot) ontmoet, lijkt het leven Sarith weer enigszins toe te lachen. Echter is het geluk maar van korte duur. Sarith vervalt in oude gewoontes, verliest zichzelf hierin en laat Mini-Mini achter bij Julius. Het blijkt de grootste kans op vrijheid en een eigen leven voor Mini-Mini.

Zusjes
Een tragikomische serie over zoekende adolescenten en over de ontspoorde stuntelende volwassenen die hun ouders zijn.
Jongerendrama over het wel en wee van een gezin op het moment dat de twee dochters Mitzi en Eefje uit huis gaan. De verhoudingen verschuiven en elk gezinslid probeert op zijn of haar manier invulling te geven aan het nieuwe leven.
Oudste dochter Mitzi worstelt met haar rol als verantwoordelijke oudste dochter en komt moeilijk toe aan haar eigen keuzes.
Jongste dochter Eefje neemt alle ruimte voor haar eigen ikje en raakt de weg kwijt.
Vader Rob belandt in midlifecrisis en begint een nieuw leven met zijn naaste medewerkster Sonja.
Moeder Winnie wordt op zichzelf teruggeworpen en zoekt troost in haar Indische roots met de verzorging van haar oude moeder Oma Toetie.

48 Minuten
Brenda, Laura, Ruben en Willem komen op hardhandige wijze in aanraking met de dood. In een ongemakkelijke therapie-sessie lijkt de onconventionele therapeut (gespeeld door Pamela Teves) de touwtjes in handen te hebben. Maar niets is wat het lijkt.
De 15 jarige Laura (gespeeld door Luca Hollestelle) is als een blok gevallen voor de mysterieuze Tom. Het is ware liefde. Wanneer Tom in gevaar komt gaat Laura tot het uiterste om haar liefde te redden.
Willem, een oudere man in een verzorgingstehuis, (gespeeld door Rogier in' t Hout) heeft de computer van zijn overleden vriend en buurman gekregen. Hij ontvangt een mailtje waarin staat dat wanneer hij dat mailtje niet doorstuurt er een ramp zal gebeuren. Als dat niet lijkt te lukken, probeert Willem een eind aan zijn leven te maken. Met fatale gevolgen .... voor zijn omgeving.
Partyqueen Brenda (gespeeld door Sanne Gloria Verboom) wordt teruggestuurd naar de avond van haar vergiftiging, tijdens een wild feest. Ze krijgt slechts een handvol kansen om erachter te komen wie haar vergiftigd heeft. Dat blijkt moeilijker gezegd dan gedaan, wanneer iedereen je stiekem haat.
Wanneer de sympathieke Ruben (gespeeld door Raymi Sambo) hoort dat hij terminaal is, maakt hij een top drie van dingen die hij voor zijn dood wil hebben gedaan. Zijn broer en vriendin proberen hem te steunen, maar zijn obsessie om zijn lijst af te werken krijgt de overhand.

De Prooi
Een dramaserie over de teloorgang van ABN Amro. De serie is gebaseerd op het boek van Jeroen Smit. Pierre Bokma vertolkt de hoofdrol, ABN-topman Rijkman Groenink.
De Prooi vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van bankier Rijkman Groenink én zijn bank, ABN AMRO. Een serie over de mechanismen van macht in een economisch tijdperk waarin men dacht dat de bomen tot in de hemel reikten.

Van God Los
Stan en Maikel raken bij een roofoverval in paniek en vermoorden het slachtoffer. Hierdoor raken ze dieper in de misdaad verzeild en worden huurmoordenaars voor topcrimineel Osman. Wanneer Maikel's vriendin Anna haar mond voorbijpraat en de politie hen begint te verdenken draait Maikel helemaal door. Anna raakt in paniek en probeert Stan, die gevoelens voor haar heeft, te gebruiken om te vluchten. Uiteindelijk staat hij voor een onmogelijke keuze: zijn vriendschap met Maikel of zijn liefde voor Anna.

Overspel II
Vreemdgaan, vastgoedcriminaliteit, verraad en moord gingen hand in hand in het eerste seizoen van kijkcijferhit en tweevoudig Gouden Kalf-winnaar Overspel. Het tweede seizoen pakt de draad op waar die was gebleven. De stofwolken van de ontknoping zijn misschien opgetrokken, maar levens zijn verwoest en personen beschadigd. Hoe vergaat het Iris en Willem? Het gevaar is nog lang niet geweken, en een geheimzinnige verdwijning brengt de zaken in een stroomversnelling.

Chez Nous
Chez Nous is een feel good comedy en tevens de naam van een gezellig 'café chantant' in het hartje van Amsterdam. Bertie (Alex Klaasen), een gevoelige man die een moeilijke jeugd heeft gehad en is opgegroeid in kindertehuizen, treedt er elke avond op als dragqueen. Adje (John Leddy) is de eigenaar van de kroeg en heeft zich over Bertie ontfermd door een vader voor hem te zijn, zo’n vader die Bertie eigenlijk nooit heeft gehad.
In café Chez Nous ontstaat een hechte vriendschap tussen zes stamgasten die samen een spectaculair avontuur gaan meemaken. Als Adje plotseling een hartaanval krijgt en in het ziekenhuis terecht komt, staat niet alleen het voortbestaan van het café, maar ook hun vriendschap op het spel. De vriendengroep ontdekt dat de financiële administratie van Adje een enorme puinhoop is en het faillissement van Chez Nous is daardoor bijna onvermijdelijk. Ze willen samen café Chez Nous van de ondergang redden. Bertie wil kost wat kost voorkomen dat het cafépand wordt geveild en in handen komt van de horecabons De Beer (Jack Wouters), die al jaren aast op het pand om zijn eigen café uit te breiden. Bertie zet alles op alles om voldoende geld te verzamelen, bijna tegen beter weten in.
Dan verschijnt de biologische vader van Bertie in zijn leven. Helmer (Peter Faber) is nooit een vader geweest voor Bertie, maar wil hem nu graag helpen. Zelfs nu hij een streep heeft gezet onder zijn criminele carrière, beraamt hij een plan om tijdens de Gay Pride een diamanten collier dat miljoenen waard is, te beroven uit een zwaar bewaakt museum. Als de dag van de kraak is aangebroken wordt al snel duidelijk dat er meer op het spel staat dan alleen Chez Nous te behoeden voor een faillissement.

 

 

 

 

Première

 

Actueel »
Direct naar de meest recente foto's.

 

Overzicht »
Direct naar het premièreoverzicht.

 

 

Special

 

NFF2012 »

Fotoverslag van NFF 2012 

 

NFF2011 »

Fotoverslag van NFF 2011 

 

NFF2010 »

Fotoverslag van NFF 2010 

 

 

4 oktober 2013 »
Uitreiking van de Gouden Kalveren 2013 tijdens het Gala van de Nederlandse Film. In aanwezigheid van genomineerden en winnaars met o.a. Hadewych Minis en Marc van Warmerdam. Foto's toegevoegd.

 

2 oktober 2013 »
Première Chez Nous tijdens het Nederlands Film Festival NFF2013. In aanwezigheid van regisseur Tim Oliehoek en cast met o.a. Alex Klaasen, Thomas Acda, Isa Hoes, Achmed Akkabi en Tina de Bruin. Premièrefoto's toegevoegd.

 

1 oktober 2013 »
Première Overspel II tijdens het Nederlands Film Festival NFF2013. In aanwezigheid van regisseurs Frank Ketelaar, Albert Jan van Rees en cast met o.a. Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt, Kees Prins, Rifka Lodeizen en Ramsey Nasr. Premièrefoto's toegevoegd.

 

1 oktober 2013 »
Blu-Ray presentatie van Van God Los tijdens het Nederlands Film Festival NFF2013. In aanwezigheid van regisseur Pieter Kuijpers en cast met o.a, Angele Schijf en Tygo Gernandt. Foto's toegevoegd.

 

30 september 2013 »
Première nrt: Kort 2013 tijdens het Nederlands Film Festival NFF2013. In aanwezigheid van regisseurs, scenaristen en cast met o.a. Guido van Driel, Juda Goslinga, Sanne Vogel, Maartje Remmers en Jennifer Welts. Premièrefoto's toegevoegd.

 

28 september 2013 »
Première Met Jou Heb Ik Geleerd tijdens het Nederlands Film Festival NFF2013. In aanwezigheid van regisseur Wilfred Evers en cast met Joris Linssen en Caramba. Premièrefoto's toegevoegd.

 

27 september 2013 »
Première De Prooi tijdens het Nederlands Film Festival NFF2013. In aanwezigheid van regisseur Theu Boermans en cast met o.a. Pierre Bokma, Anniek Pheifer en Victor Löw. Premièrefoto's toegevoegd.

 

27 september 2013 »
Onthulling gouden tegels voor Beste acteur (Reinout Scholten van Aschat) en actrice (Hannah Hoekstra) 2012 op de Talent & Pro Filmboulevard. Tijdens het Nederlands Film Festival 2013. Foto's toegevoegd.

 

26 september 2013 »
Première 48 minuten tijdens het Nederlands Film Festival NFF2013. In aanwezigheid van regisseurs en cast met o.a. Pamela Teves, Raymi Sambo, Sanne Gloria Verboom, William Spaaij en Luca Hollestelle. Premièrefoto's toegevoegd.

 

26 september 2013 »
Première Zusjes tijdens het Nederlands Film Festival NFF2013. In aanwezigheid van regisseur Dana Nechushtan en cast met o.a. Charlie Chan Dagelet, Chloé Leenheer, Loek Peters en Terence Scheurs. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2013 »
Première Hoe Duur was de Suiker. Opening van het Nederlands Film Festival. In aanwezigheid van regisseur Jean van de Velde en cast met o.a. Gaite Jansen, Yootha Wong-Loi-Sing, Benja Bruijning, Yannick van de Velde en Anna Raadsveld. Premièrefoto's toegevoegd.

 

 

Historie

 

Gouden Kalveren 2012 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2012. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Reinout Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra. 5 oktober 2012 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2011 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2011. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Carice van Houten en Nasrdin Dchar. 30 september 2011 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2010 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2010. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Barry Atsma en Carice van Houten. 1 oktober 2010 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2009 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2009. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Martijn Lakenmeier en Rifka Lodeizen . oktober 2009 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2008 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2008. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Robert de Hoog. 3 oktober 2008 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

 

 

 

ArjoFrank Fotografie