Nederlands Film Festival 2016

 

 

 

 

Bekijk de foto's:

Openingsavond NFF 2016: première De Held Woensdag 21 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première Riphagen Donderdag 22 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première MeesterSpion Zaterdag 24 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première Een Echte Vermeer Zaterdag 24 september, Stadsschouwburg Utrecht
Onthulling L'OR Gouden Tegels van Gouden Kalf winnaars 2015 (Martijn Fischer en Georgina Verbaan). Zondag 25 september, Vinkenburgstraat Utrecht
Première VoetbalMeisjes Zondag 25 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première One Night Stand XI Zondag 25 september, Pathé Rembrandt Utrecht
Première Love Is Thicker Than Water Zondag 25 september, Stadsschouwburg Utrecht
Première Klem Maandag 26 september, Wolff City Utrecht
Première Alberta Maandag 26 september, Stadsschouwburg Utrecht
L'OR Gouden Kalveren Gala 2016 Uitreiking van de Gouden Kalveren 2016 tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Vrijdag 30 september, Beatrix Theater Utrecht

 

Synopsis

 


De Held
Nooit kwam Sara Silverstein in aanraking met geweld – en nu ze net uit LA is teruggekeerd wil ze dat graag zo houden. Het is dan ook nogal tegen haar zin dat haar avontuurlijke zoon zich aanmeldt voor de US Marines. Aan haar man heeft ze weinig en tijd om hem op andere gedachten te brengen is er niet. Na een middag roeien staat ze oog in oog met een verkrachter en niet veel later wordt haar dochter ’s nachts gewelddadig overvallen. Zou deze bedreiging iets te maken hebben met het verzwegen oorlogsverleden haar plotseling gestorven vader? In De Held moeten geheimen ontrafeld worden, maar ook een gezin bij elkaar worden gehouden. Is Sara heldhaftig genoeg om tot het uiterste te gaan? Naar de gelijknamige roman van Jessica Durlacher.

Riphagen
De beruchte Amsterdamse crimineel Andries ‘Al Capone’ Riphagen werkt tijdens de Tweede Wereldoorlog fanatiek samen met de Duitsers. Riphagen wordt onmetelijk rijk met het opsporen, afpersen en verraden van Joodse onderduikers, en waant zich hierbij onaantastbaar. Maar als hij een belangrijke verzetsgroep verraadt, opent de jonge politieagent en verzetsstrijder Jan van Liempd de jacht op hem.

Meesterspion
Tim (10) verhuist met zijn familie naar een nieuw dorp en een nieuwe school. Zijn ouders zijn enorm blij. Hun droom wordt werkelijkheid: ze beginnen een hotel, vlak aan zee. Tim weet het zo net nog niet. Per ongeluk ontdekt hij een kelder onder het hotel. Een hele vreemde ruimte met knoppen en rare dingen, met een soort doos die rare geluiden maakt … en daarin ligt een mens.
De man wordt wakker en heet Simon. Een echte spion die 30 jaar eerder een spannend avontuur beleefde. Nu hij wakker is, blijkt het al heel snel van groot belang te weten wat er toen gebeurd is. Het duurt even voordat alles op zijn plek valt. Vreemde mensen in het dorp, die een rare taal spreken. En dan al die vergeet-me-nietjes. En wie is die vrouw? Ondertussen waakt de vuurtoren over het dorp.

Een Echte Vermeeer
De vroege jaren twintig van de vorige eeuw. De jonge getalenteerde schilder Han van Meegeren wordt als de rebel van de Nederlandse kunst scene beschouwd. Niet omdat zijn werk avant-garde is, juist omdat hij de stijl van oude meesters zoals Rembrandt en Vermeer navolgt. Als Han halsoverkop verliefd wordt op Jolanka, echtgenote van de belangrijkste kunstcriticus van het land, levert hem dat een machtige vijand op die zijn carrière in de knop breekt. Han zweert wraak: hij zal een perfecte Vermeer-vervalsing creëren om de kunstwereld te misleiden en zijn vijand te vernederen. Maar dan wordt hij geconfronteerd met een keuze: de waarheid onthullen en zijn wraak te voltooien – of zijn mond houden en het hart van Jolanka veroveren; hij kiest voor het laatste.
Al snel verdient Han een fortuin met zijn vervalsingen, maar als Nazi-kopstuk Hermann Göring zich bij hem meldt omdat deze op zoek is naar een Vermeer voor zijn privé-collectie, sluit het web van verraad en bedrog zich steeds strakker om Han. Het zou zomaar zijn leven kunnen kosten.

VoetbalMeisjes
Ze jagen hun dromen na, groeien uit elkaar, worden verliefd, nemen hun verlies en strijden samen voor de winst: de voetbalmeiden van FC Athena. Première van vier afleveringen van de elfdelige jeugdserie.

Love Is Thicker Than Water
Romantisch drama waarin geliefden uit twee totaal verschillende nesten aan zichzelf en hun beider families moeten bewijzen dat ze werkelijk voor elkaar bestemd zijn.

Klem
Spannende dramaserie van de makers van OVERSPEL. De levens van een keurige weduwnaar en een crimineel raken verstrengeld als hun dochters bevriend raken en de weduwnaar stomtoevallig het leven van de crimineel redt.

Alberta
Tragikomedie over een succesvolle reclameman en het fenomeen midlifecrisis. Wanneer Freek besluit om er tussenuit te gaan met zijn jonge minnares, ontdekt hij dat hij minder succesvol is dan hij dacht.

 

 

 

 

Première

 

Actueel »
Direct naar de meest recente foto's.

 

Overzicht »
Direct naar het premièreoverzicht.

 

 

Special

 

NFF2015 »

Fotoverslag van NFF 2015

 

NFF2014 »

Fotoverslag van NFF 2014

 

NFF2013»

Fotoverslag van NFF 2013

 

NFF2012 »

Fotoverslag van NFF 2012

 

NFF2011 »

Fotoverslag van NFF 2011

 

NFF2010 »

Fotoverslag van NFF 2010

 

 

30 september 2016 »
Uitreiking van de Gouden Kalveren 2016 tijdens het Gala van de Nederlandse Film. In aanwezigheid van genomineerden en winnaars met o.a. Hannah Hoekstra, Issaka Sawadogo en Jacob Derwig. Foto's toegevoegd.

 

26 september 2016 »
Première Alberta. In aanwezigheid van regisseurs Eddy Terstall en Erik Wünsch en cast met o.a. Daniël Boissevain, Jamie Grant, Eva Duijvestein. Premièrefoto's toegevoegd.

 

26 september 2016 »
Première Klem. In aanwezigheid van regisseur Frank Ketelaar en cast met o.a. Barry Atsma, Jacob Derwig, Jamie Grant, Marie-Mae van Zuilen. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2016 »
Première Love Is Thicker Than Water. In aanwezigheid van regisseurs Ate de Jong en Emily Harris en cast met Lydia Wilson. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2016 »
Première One Night Stand XI. In aanwezigheid van o.a. Ali Sultan, Barbara Sloesen, Gaite Jansen, Jamie Grant, Joes Brauers, Marie-Mae van Zuilen, Susan Radder, Tarikh Janssen, Tijn Docter. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2016 »
Première VoetbalMeisjes. In aanwezigheid van regisseurs Alieke van Saarloos en Sia Herminades en cast met o.a. Mohamed Chaara en Imanuelle Grives. Premièrefoto's toegevoegd.

 

25 september 2015 »
Onthulling L'OR Gouden Tegels voor Beste acteur (Martijn Fischer - Bloed, Zweet & Tranen) en actrice (Georgina Verbaan - De Surprise) 2015 op de Filmboulevard. Tijdens het Nederlands Film Festival 2016. Foto's toegevoegd.

 

24 september 2016 »
Première Een Echte Vermeer. In aanwezigheid van regisseur Rudolf van den Berg en cast met o.a. Jeroen Spitzenberger, Lize Feryn, Porgy Franssen, Roeland Fernhout, Raymond Thiry, Dewi Reijs, Mingus Dagelet en Hans Croiset. Premièrefoto's toegevoegd.

 

24 september 2016 »
Première MeesterSpion. In aanwezigheid van regisseur Pieter van Rijn en cast met o.a. Beau Schneider, Stijn van der Plas, Nienke de la Rive Box, Cynthia Abma, Patrick Stoof, Lieneke la Roux en Kay Greidanus. Premièrefoto's toegevoegd.

 

22 september 2015 »
Première Riphagen. In aanwezigheid van regisseur Pieter Kuijpers en cast met o.a. Jeroen van Koningsbrugge, Kay Greidanus, Lisa Zweerman en Anna Raadsveld. Premièrefoto's toegevoegd.

 

21 september 2015 »
Première De Held. Openingsfilm van het Nederlands Film Festival. In aanwezigheid van regisseur Menno Meyjes en cast met o.a. Monic Hendrickx, Fedja van Huêt, Daan Schuurmans, Susan Visser, Hans Croiset, Thijs Boermans, Suus de Nies. Premièrefoto's toegevoegd.

 

 

Historie

 

Gouden Kalveren 2015 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2015. In aanwezigheid van genomineerden en winnaars met o.a. Martijn Fischer en Georgina Verbaan. 2 oktober 2015 tijdens het Nederlands Film Festival in het Beatrix Theater, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2014 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2014. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Gijs Naber en Abbey Hoes. 3 oktober 2014 tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2013 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2013. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Hadewych Minis en Marc van Warmerdam. 4 oktober 2013 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2012 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2012. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Reinout Scholten van Aschat en Hannah Hoekstra. 5 oktober 2012 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2011 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2011. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Carice van Houten en Nasrdin Dchar. 30 september 2011 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2010 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2010. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Barry Atsma en Carice van Houten. 1 oktober 2010 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2009 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2009. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Martijn Lakenmeier en Rifka Lodeizen . oktober 2009 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

Gouden Kalveren 2008 »
Gala van de Nederlandse Film, uitreiking van de Gouden Kalveren 2008. In aanwezigheid van Genomineerden en Winnaars met o.a Robert de Hoog. 3 oktober 2008 tijdens het Nederlands Film Festival in de Stadsschouburg, Utrecht.

 

 

 

 

ArjoFrank Fotografie