Dansen op de Vulkaan

 

 

© ArjoFrank 2014

 

Dansen op de Vulkaan van regisseur Adriënne Wurpel. Maarten (Nils Verkooijen) is een gewone jongen van 16. Na schooltijd gaat hij graag met vrienden in het park hangen, muziek luisteren, gamen met zijn beste vriend Stefan (Bas van Prooijen) en zo vaak mogelijk naar de dansschool. Daar danst hij het liefst met Roxanne (Gina van Os). Bijna niemand, zeker Roxanne niet, mag weten dat Maarten een chronische ziekte heeft; een ernstige vorm van stofwisselingsziekte waardoor hij niet oud zal worden. Want ondanks zijn ziekte en bezorgde ouders (Marcel Musters en Mouna Goeman Borgesius) wil Maarten volop genieten van het leven en overal aan meedoen. Als zijn lichaam het steeds vaker laat afweten, dringt tot hem door dat hij het dansen misschien zal moeten opgeven…

Dansen op de Vulkaan is een bijzonder initiatief van Nils Verkooijen (acteur in o.a. Spijt en Achtste-groepers huilen niet) en Sjors Mans. De HAVO-scholieren zijn pas 16 en 17 jaar, maar tonen een onuitputtelijk doorzettingsvermogen om aandacht te vragen voor stofwisselingsziektes.
Als ambassadeur van Stichting Stofwisselkracht werd Nils in 2012 gevraagd een aantal patiënten te interviewen. De persoonlijke verhalen raakten hem dusdanig dat hij iets voor deze patiënten wilde doen. Omdat er nog zo weinig over bekend is stelde Nils zich tot doel om stofwisselingsziektes een gezicht te geven en bovendien (in)direct geld op te halen voor onderzoek. Samen met Sjors Mans kwam hij uiteindelijk op het idee om er een film over te maken.
Wat in het klein begon – Nils en Sjors startten de film als schoolproject – kreeg steeds grotere vormen. De initiatiefnemers vonden een grote steun in de persoon van regisseuse Adrienne Wurpel (o.a. Westenwind, Meiden van de Wit, Spangas en Divorce) die samen met hen het script finaliseerde en kopvrouw werd van de crew.
In razend tempo werden vervolgens draaidagen en locaties vastgelegd en acteurs werden gevonden om de verschillende rollen in te vullen. Grote namen als Director of Photography Tibor Dingelstad en acteur Marcel Musters zegden hun medewerking toe, leveranciers stelden belangeloos hun apparatuur ter beschikking en Dansacademie Lucia Marthas tekende voor de belangrijke dansscènes in de film.
Dankzij steeds meer toezeggingen van sponsorgelden en vrijwillige bijdrages is Dansen op de Vulkaan uitgegroeid tot een speelfilm.
Hopelijk kan die op haar beurt weer uitgroeien tot een monument voor kinderen met een stofwisselingsziekte en hun families.

Met Nils Verkooijen, Bas van Prooijen, Marcel Musters, Mouna Goeman Borgesius, Gina van Os, Tommie Christiaan, Mees Groot, Sieg Sloot, Rutger Aleva, Tobias Kersloot, Sol Vinken, Har Smeets en Tine Cartuyvels.

 

 

 

 

Première

 

Actueel »
Direct naar de meest recente foto's.

 

Overzicht »
Direct naar het premièreoverzicht.

 

 

Dansen op de Vulkaan »
Première op 20 oktober 2014 in Pathé Tuschinski, Amsterdam.

 

Het Leven Volgens Nino »
Première op 11 oktober 2014 tijdens het Cinekid Festival op het Westergasterrein, Amsterdam.

 

Aanmodderfakker »
Première op 30 september 2014 tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

 

Adam-E.V.A.(2) »
Première op 30 september 2014 tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

 

Wonderbroeders »
Première op 29 september 2014 in Pathé Tuschinski, Amsterdam.

 

U Kunt Nog Stemmen »
Première op 28 september 2014 tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

 

Brozer »
Première op 28 september 2014 tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

 

Zomer »
Première op 28 september 2014 tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

 

Marco: De Weg Terug »
Première op 27 september 2014 tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

 

Infiltrant »
Première op 27 september 2014 tijdens het Nederlands Film Festival in TivoliVredenburg, Utrecht.

 

 

 

ArjoFrank Fotografie